StoryEditor

Feroplast rozšíri výrobu chovateľských potrieb

26.12.2006, 23:00

Talianska skupina Ferplast plánuje ďalšie rozširovanie svojho výrobného závodu, ktorý od vlaňajška prevádzkuje v obci Nesvady pri Komárne. Investície budú smerovať najmä do nových výrobných hál a nákupu technologických zariadení. Dcérska spoločnosť Ferplast Slovakia zamestnáva takmer dvesto pracovníkov a špecializuje sa na výrobu širokej škály pomôcok a zariadení pre chovateľov domácich zvierat.
Závod v Nesvadoch dosiahol v tomto roku tržby zhruba pol miliardy korún a je najväčšou produkčnou základňou firmy, hneď po centrálnej výrobnej prevádzke v Taliansku. Takmer sto percent produkcie je určenej na export, najmä do krajín Európskej únie, ale aj do Izraela, Ruska, na Ukrajinu a Nový Zéland. Firma doteraz na Slovensku preinvestovala 850 miliónov korún
Podľa riaditeľa spoločnosti Igora Andrisa začnú v budúcom roku aj s výstavbou logistickej a distribučnej centrály, z ktorej budú Taliani zásobovať odberateľov v celej Európe. V Nesvadoch by mala tiež vzniknúť ďalšia výrobná prevádzka, ktorá sa zameria na kompletizovanie polotovarov a dielcov z ostatných sesterských závodov v zahraničí.
Skupina Ferplast je najväčším európskym producentom chovateľských potrieb. Dosahuje ročný obrat okolo deväťdesiat miliónov eur. V závodoch v Taliansku, vo Veľkej Británii, na Ukrajine, vo Francúzsku, v Holandsku a Nemecku zamestnáva približne deväťsto pracovníkov.
Dominantný výrobný program tvoria rôzne kovové a plastové chovateľské potreby ako klietky, búdky, prepravky, akváriá, bytové voliéry pre exotických vtákov a podobne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 02:00