StoryEditor

Na Považie príde niekoľko firiem

22.01.2007, 23:00
Spoločnosť IPEC - Real pripravuje v Dubnici nad Váhom výstavbu špecifického priemyselného areálu, v ktorom budú sústredené viaceré, navzájom nesúvisiace výrobné prevádzky.

Spoločnosť IPEC - Real pripravuje v Dubnici nad Váhom výstavbu špecifického priemyselného areálu, v ktorom budú sústredené viaceré, navzájom nesúvisiace výrobné prevádzky.
Na ploche takmer 10-tisíc štvorcových metrov neplánuje bratislavská firma podnikať, ale všetky priestory prenajme viacerým externým partnerom. Vo všetkých prípadoch pôjde o zahraničných investorov podnikajúcich v oblasti strojárskeho, elektrotechnického a plastového priemyslu.
Náklady na výstavbu prevádzky, s ktorou začnú už na jar tohto roku, dosiahnu približne 200 miliónov korún.

Zaujali ich menšie firmy
Podľa projektového manažéra IPEC - Realu Jozefa Krúpu ide o špecifický projekt orientujúci sa na menšie a stredné podniky, ktoré chcú na Slovensku rozbehnúť výrobu.
V prípade priemyselného komplexu v Dubnici nad Váhom pôjde napríklad o menšiu firmu vyrábajúcu vzduchotechnické rozvody a producenta kovových dielcov do kancelárskych strojov a kopírovacích zariadení. Ďalší z nájomcov sa budú špecializovať na montáž dosiek plošných spojov používaných v informačných technológiách a priemyselnej automatizácii, ale i spracovanie komponentov z plastických látok. IPEC - Real rokuje aj s menšou japonskou firmou, ktorá sa zaoberá dodávkami pre autopriemysel.

Uvažujú o rozšírení
Podľa Krúpu už majú v pripravovanom výrobnom závode zmluvne obsadenú polovicu priestorov. Zvyšnú polovicu si zatiaľ nechávajú ako rezervu pre prípad, že by niektorí z ich partnerov potreboval rozširovať svoje produkčné kapacity.
IPEC - Real je súčasťou develeperskej skupiny IPEC - Group, ktorá sa zaoberá komplexným projektovým manažmentom najmä v oblasti industriálnych, logistických a bytových objektov. Vo viacerých projektoch vystupuje aj ako generálny dodávateľ stavby. K jej najznámejším projektom patrí napríklad logistické centrum IPEC Park Senec a výrobné závody firiem Arcelor Senica, Unomedical Michalovce, Dong Hee Strečno či Sewon ECS.

Trenčiansky kraj patrí k hospodársky najvyspelejším na Slovensku. Dlhodobá strojárska stradícia pritiahla na stredné Považie desiatky zahraničných investorov, ktorí stiahli nezamestnanosť v niektorých okresoch k piatim percentám. V Dubnici stavia svoj závod Visteon a investíciu oznámila aj Delta Electronics. V meste už vyrába slovensko-kórejský spoločný podnik Matador - DongWo, ktorý dodávať dverné konštrukcie áut pre automobilku Kia Motors pri Žiline.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 12:05