StoryEditor

Tulip center v Martine je prvým projektom Rademy

18.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Holandská firma Radema Group začala tento mesiac v Martine stavať nákupné a oddychové centrum Tulip center.

Holandská firma Radema Group začala tento mesiac v Martine stavať nákupné a oddychové centrum Tulip center. Zamestnanie v ňom nájde zhruba 400 ľudí, pričom celková investícia dosahuje približne 520 miliónov korún.
Zástupca holandského investora Wim de Lange informoval, že otvorenie centra je naplánované na september 2006. Prenajímateľná plocha je 17 500 štvorcových metrov. Celkovo by v Tulip centre malo nájsť priestory 60 obchodných jednotiek, pričom návštevníkom bude k dispozícii aj 485 parkovacích miest.
Tulip centrum pozostáva podľa hlavného architekta Vladimíra Tomalu z troch samostatných častí. V prvej časti bude potravinový supermarket, v druhej menšie obchodné jednotky a v tretej časti štyri väčšie obchodné jednotky. Nad nimi sú naplánované priestory pre spoločenské a športové aktivity.
"Snahou holandského investora je orientovať sa na mestá strednej veľkosti, čo bolo jedno z kritérií, na základe ktorého sa rozhodli svoj prvý developerský projekt na Slovensku urobiť v Martine," skonštatoval Tomala. Zástupcovia holandského investora potvrdili, že momentálne sa rozhodujú o ďalších troch lokalitách, v ktorých chcú postaviť obchodné centrá.
Realitná spoločnosť Radema Group bola založená v roku 1982. Zaoberá sa investíciami v oblasti nehnuteľností a manažmentom prevažne komerčných nehnuteľností. Jej developerské portfólio je 800 miliónov eur a investovaný kapitál 200 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:57