StoryEditor

Tornaľa láka investorov

09.03.2006, 23:00

Tornaľa má šancu získať investorov z Holandska a Nemecka. Malo by ísť o firmy z ľahkého priemyslu a drevovýroby. O podrobnostiach ich investičných zámerov nechcel zatiaľ primátor mesta Ladislav Dubovský hovoriť. "Sme v štádiu rokovaní a príprav budúcich zmlúv," dodal.
Mestské zastupiteľstvo by malo na najbližšom rokovaní rozhodnúť o vyčlenení pozemkov pre investorov. Zatiaľ nie je isté, či sa usídlia v lokalite plánovaného priemyselného parku alebo inde. V okrese Revúca, do ktorého Tornaľa patrí, je takmer 30-percentná nezamestnanosť, v samotnom meste je ešte o desať percent vyššia. Predpokladá sa, že investori vytvoria niekoľko desiatok nových pracovných miest.
V meste je najväčším zamestnávateľom textilný závod spoločnosti Ozeta, na jeho území podniká i niekoľko strojárskych firiem, ktoré kooperujú so zahraničnými odberateľmi. Najväčšou z nich je spoločnosť Unicorn-ESK, ktorá vyrába tvárniace stroje. Časť Tornaľčanov dochádza denne za prácou do neďalekého Maďarska. V Putnoku pracujú najmä v stavebníctve, službách a v textilnom priemysle.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 20:53