StoryEditor

Aquapark Tatralandia vykúpili z konkurzu

Najnavštevovanejšia turistická atrakcia Slovenska zmenila prevádzkovateľa hneď dvakrát. Jej nový majiteľ ju obratom previedol na spriaznenú firmu.

Najznámejší slovenský aquapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši má nového majiteľa. Z majetku jeho skrachovaného prevádzkovateľa Tatra Development Group ho v konkurze vykúpila dolnokubínska spoločnosť Ski Kubínska hoľa. Tá obratom aquapark prenajala spoločnosti LAR Dolný Kubín.
Informáciu včera potvrdil konateľ firmy Ski Kubínska hoľa Anton Sklarčík, ktorý je zároveň generálnym riaditeľom LAR-u. Noví majitelia sa stretli s predstaviteľmi mesta. Radnica na dobudovanie infraštruktúry strediska cestovného ruchu Liptovský Mikuláš - Liptovská Mara - Ráztoky získala z eurofondov dotáciu 170 miliónov korún.
"S novým majiteľom chceme uzavrieť zmluvu o spolupráci, aby sme s projektom začali čo najskôr. Na prvom stretnutí sme pomenovali otvorene problémy aj časový harmonogram ich riešenia. Pripravíme dohodu o stavbe a prevádzkovaní zariadení, ktoré projekt zahŕňa," vysvetľuje primátor Alexander Slafkovský.
Projekt rieši výstavbu novej polyfunkčnej haly vrátane vybudovania potrebnej infraštruktúry - parkoviska, prístupovej cesty, mosta, prípojky plynu, elektriny, dažďovej kanalizácie a vonkajšieho osvetlenia. Projekt skompletizuje služby aj okoliu aquaparku a rozšíri možnosti jeho celoročného využitia.
"Cieľom je, aby účel projektu zostal nezmenený nielen na najbližších pätnásť rokov, čo je podmienka na čerpanie grantu z eurofondov, ale počas celej životnosti stavieb," ubezpečil Sklarčík. Ide o jeden z najväčších projektov v rámci rozvoja cestovného ruchu na Slovensku. Dodávateľa stavby bude mesto vyberať formou verejného obstarávania.
Prvotný aquapark postavila spoločnosť Chemkostav. Tej však Tatra Development Group za stavbu nezaplatil, čo spolu s inými dlhmi viedlo v novembri k vyhláseniu konkurzu. Tatralandia je najnavštevovanejšia turistická atrakcia na Slovensku s viac ako pol miliónom návštevníkov ročne a tržbami približne 100 miliónov korún.

Aquaparky na Slovensku
Tatralandia L. Mikuláš
AquaCity Poprad
Aulandia Bratislava
Aquathermal Senec
aquapark* Čeladice
*vo výstavbe

01 - Modified: 2003-03-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Miliardová investícia do nájomných bytov
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 09:47