StoryEditor

Železnice zvýšia platy o 5,8 percenta

28.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Pracovníkom Železníc SR vzrastú priemerné platy oproti vlaňajšku o 5,8 percenta. Vyplýva to z kolektívnej zmluvy na tento rok, ktorú podpísali zástupcovia odborových organizácií pôsobiacich v ŽSR a generálny riaditeľ spoločnosti.

Pracovníkom Železníc SR vzrastú v tomto roku priemerné platy oproti vlaňajšku o 5,8 percenta. Vyplýva to z kolektívnej zmluvy na tento rok, ktorú v piatok podpísali zástupcovia odborových organizácií pôsobiacich v ŽSR a generálny riaditeľ spoločnosti Dalibor Zelený.
V rámci dohodnutého objemu mzdových prostriedkov sa tak tarifné mzdy v jednotlivých pásmach zvýšia o štyri percentá s účinnosťou od 1. januára tohto roku. Informovala o tom hovorkyňa železníc Martina Pavliková.
Kolektívna zmluva železničiarov pozostáva zo 103 bodov. Vzájomné rokovania medzi vedením podniku a odborármi prebiehali v siedmich kolách od novembra minulého roka. Za ŽSR sa rokovaní zúčastňoval námestník generálneho riaditeľa pre ľudské zdroje a traja zástupcovia odboru riadenia ľudských zdrojov.
"Som rád, že rokovania s partnermi z odborových združení boli slušné a korektné a že sa podpisom kolektívnej zmluvy zabezpečia dôstojné podmienky pre pracovníkov železníc. Podpis kolektívnej zmluvy je aj zárukou pre ďalší ekonomický rast ŽSR," konštatoval generálny riaditeľ spoločnosti.
Železnice SR spravujú 6 877 kilometrov koľají normálneho, širokého a úzkeho rozchodu tratí, 1 923 kilometrov tratí zabezpečených zabezpečovacím zariadením. Spravujú tiež 76 tunelov, 8 773 výhybiek, 2 283 mostov, 2 344 železničných priecestí a 3 848 budov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 02:57