StoryEditor

Rezešov Slovan prevezme J&T

27.03.2007, 00:00

Finančná skupina J&T a podnikateľ Július Rezeš si porozumeli v hotelovom biznise. Po Grandhoteli v Starom Smokovci prevezme J&T spolu s ďalším partnerom aj košický hotel Slovan. Viesť a spravovať ho bude cyperská spoločnosť Diamond Hotels, ktorá vlastní hotel Crowne Plaza v Bratislave.
Spoločnosť kapitálovo posilní Rezešovu firmu Interhouse Košice a získa v nej podiel. Práve cez Interhouse Rezeš košický hotel ovláda. Do skvalitnenia služieb hotela Slovan a jeho rekonštrukcie plánuje J&T investovať sedemsto miliónov. Developerom a investorom tohto projektu bude tandem Interhouse Košice a J&T Real Estate," informoval Maroš Sýkora, hovorca J&T.
"Slovan vhodne zapadá do koncepcie skupiny developersky budovať sieť hotelov na najvyššej úrovni," vysvetlil dôvody spolupráce s Rezešom Peter Korbačka, šéf realitnej divízier J&T. Podľa Rezeša prinesie osoh obom stranám. Slovan by po rekonštrukcii mal výrazne zmeniť podobu, zvýšiť úroveň a možnosti poskytovaných služieb.
Rekonštrukcia čaká aj Grandhotel v Starom Smokovci, považovaný za jeden z najprestížnejších na Slovensku, ktorý by mal dosiahnuť päťhviezdičkovú úroveň. Jej garantom je spoločnosť Tinsel Enterprises Limited, ktorá je majiteľom Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici. Patrí do portfólia firiem J&T a podľa zmluvy o strategickom partnerstve s ďalšou Rezešovou spoločnosťou Interhouse Tatry sa má postarať aj o vedenie a rozvoj smokoveckého Grandhotela.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 05:53