StoryEditor

Milsy a Prievidzská mliekareň sa zlúčia

17.02.2005, 23:00
Autor:
SITASITA
Mliekarne Milsy z Bánoviec nad Bebravou a Prievidzská mliekareň, ktorých majoritným akcionárom je Lactoprot International, ukončili minulý rok so ziskom.

Mliekarne Milsy z Bánoviec nad Bebravou a Prievidzská mliekareň, ktorých majoritným akcionárom je Lactoprot International, ukončili minulý rok so ziskom. Účtovné uzávierky oboch firiem ešte musia schváliť akcionári na marcových valných zhromaždeniach. Jedným z bodov programu bude aj prechod obchodného imania Prievidzskej mliekarne na nástupnícku spoločnosť Milsy. Akcionári bánoveckej Milsy by mali potom schváliť zvýšenie základného imania spoločnosti v dôsledku zlúčenia s Prievidzskou mliekarňou o 155-tisíc korún. Plánujú tak urobiť vydaním 155 zaknihovaných kmeňových akcií na doručiteľa.
Prievidzská mliekareň ukončila minulý rok s kladným hospodárskym výsledkom 32,93 milióna korún, kým v roku 2003 ešte vykázala stratu 21,6 milióna korún. Rovnako aj mliekareň Milsy ukončila rok 2004 so ziskom 7,75 milióna korún. V predchádzajúcom roku tiež hospodárila so stratou 53,5 milióna korún.
Mliekareň Milsy sa zameriava predovšetkým na výrobu údených syrov, nátierkového masla a obchodnú činnosť. Vznikla v roku 1992 transformáciou zo štátneho podniku Milex v Bánovciach nad Bebravou. Základné imanie spoločnosti v súčasnosti predstavuje 43,27 milióna korún. Prievidzská mliekareň začala podnikať v roku 1992.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 19:59