StoryEditor

Padovani prichádza do Kechneca

28.03.2007, 00:00

Taliansky rodinný podnik Padovani Group rozšíri kechnecký priemyselný park o štrnásty výrobný závod. Popredný svetový spracovateľ pocínovaných plechov vybuduje pri Košiciach centrum služieb pre zákazníkov zo strednej a z východnej Európy. V prvej etape preinvestuje okolo 160 miliónov korún a vytvorí tridsať pracovných miest.
Počas prvého roka fungovania počíta s výrobnou kapacitou 25-tisíc ton plechov a s tržbami do trištvrte miliardy korún. V nasledujúcich rokoch plánuje tieto objemy zdvoj- až strojnásobiť. "Bude to závisieť od situácie na okolitých trhoch, ktoré majú silný rastový potenciál a my sa na ňom chceme zúčastniť," hovorí Vittorio Padovani, prezident spoločnosti.
Firma sa pre Kechnec rozhodla aj preto, že v okruhu tisíc kilometrov registruje viac ako sto potenciálnych odberateľov, ktorí spotrebujú ročne vyše pol milióna ton pocínovaných plechov. Dôležitá je aj blízkosť stredoeurópskych oceliarní, pričom suroviny mieni nakupovať aj od firmy U.S. Steel Košice.
Servisné centrum bude strihať, vyrovnávať, rolovať a skladovať pocínované plechy a predávať ich koncovým odberateľom. Tých tvoria predovšetkým malí a strední producenti kovových obalov a stavebných materiálov. Asi dve tretiny z celkovej produkcie skupiny, ktorá dosahuje ročne 350-tisíc ton, spotrebujú výrobcovia v potravinárstve a tretinu v stavebníctve.
"Ponúkame služby s vysokou pridanou hodnotou, najmä dodávky v reálnom čase a predaj aj menších objemov než priamo z oceliarní," vysvetlil Padovani. Skupina prevádzkuje podobné centrá služieb v Taliansku, Belgicku, Poľsku a Španielsku. V Kechneci by malo vyrásť najväčšie. So začatím výstavby počíta ihneď po získaní stavebného povolenia, prevádzku by malo začať na prelome rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 13:54