StoryEditor

Molitas modernizuje výrobu

30.03.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Molitas chce tento rok rozšíriť prevádzku vo Veľkých Turovciach a modernizovať závod v Rakove. Stroje nakúpi od nemeckej firmy Albrecht Bäumer.
Pri spracúvaní polyuretánovej peny jej zvyšky firma predáva obchodným partnerom na Slovensku, v Poľsku a v Holandsku. Tí ich používajú ako surovinu pre nábytkársky a automobilový priemysel. Využitie má aj v stavebníctve. Molitas má 102 zamestnancov. "Patríme medzi rozhodujúcich zamestnávateľov na horných Kysuciach," hovorí obchodný riaditeľ spoločnosti Milan Gašperák.
V uplynulých rokoch prišlo na Slovensko a do okolitých krajín niekoľko významných európskych nábytkárskych firiem, ktoré sú odberateľmi Molitasu. V Krupine je to dánska firma Lind Mobler, v Tupej pri Šahách belgická spoločnosť Furmi Finish. "Okrem toho náš hlavný dodávateľ polyuretánovej peny British Vita otvoril v Maďarsku nový výrobný závod, vzdialený len 200 kilometrov od našej prevádzky vo Veľkých Turovciach. Do jej rozširovania v tomto roku chceme investovať približne 15 miliónov korún," dodáva Gašperák. V roku 2005 Molitas expandoval do Česka, kde získal 50-percentný podiel vo firme Pureta v Hodoníne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:38