StoryEditor

Nízkonákladový easyJet odchádza z Bratislavy

22.06.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Britský nízkonákladový letecký prepravca easyJet po dvoch rokoch odchádza zo Slovenska.

Britský nízkonákladový letecký prepravca easyJet po dvoch rokoch odchádza zo Slovenska. Od 29. októbra, keď začne platiť zimný letový poriadok, zruší dennú linku medzi Bratislavou a londýnskym letiskom Luton. Internetovému serveru eTrend.sk to potvrdil predseda predstavenstva bratislavského letiska Milan Kajan.
Spoločnosť svoje rozhodnutie už oznámila bratislavskému letisku. Odchod z Bratislavy zdôvodňuje svojou angažovanosťou v severnej Afrike. Odborníci sa však domnievajú, že linka bola pre ostrý cenový boj na tejto trase stratová, a to aj napriek svojmu dobrému vyťaženiu.
Do britského hlavného mesta začali ako prvé lietať SkyEurope Airlines postupne až dvakrát denne. V zime 2004 sa k nim pridal easyJet a vlani na jeseň doplnil trio prepravcov írsky Ryanair. Bratislavské letisko podľa servera rokovalo pred niekoľkými dňami s maďarským nízkotarifným prepravcom Wizzair, ktorý by chcel lietať na budúci rok z Bratislavy predbežne do piatich miest.
Z bratislavského letiska lieta trinásť spoločností do viac ako 70 miest v Európe, na Blízkom východe a v Afrike. Väčšinu letov tvoria pravidelné linky, najväčší záujem je o Londýn.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:59