StoryEditor

Kofola vyhrala súd s firmou MiVi

04.04.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Spoločnosť Kofola z Krnova vyhrala prvostupňový súdny spor so spoločnosťou MiVi o zneužívaní ochrannej známky Kofola, zastavení výroby a distribúcie plagiátu nápoja, priznaní finančného zadosťučinenia jeden milión korún a ospravedlnení v tlači.

Spoločnosť Kofola z Krnova vyhrala prvostupňový súdny spor so spoločnosťou MiVi o zneužívaní ochrannej známky Kofola, zastavení výroby a distribúcie plagiátu nápoja, priznaní finančného zadosťučinenia jeden milión korún a ospravedlnení v tlači. Firma MiVi sa odvolala na Najvyšší súd, a to v bode primeraného finančného zadosťučinenia.
Podľa krnovskej spoločnosti sa súčasná podstata sporu medzi oboma subjektmi týka už iba zaplatenia kompenzácie za zneužívanie ochrannej známky Kofola, nie ochrannej známky ako takej. Pre Kofolu preto nebude znamenať rozhodnutie Najvyššieho súdu žiadne riziko vo vzťahu k ochrannej známke. Spory o zneužívaní ochrannej známky Kofola dosiaľ vždy vyhrala.
Krnovská firma je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov v Českej republike a na Slovensku. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1998, pričom od roku 2002 disponuje vlastným moderným výrobným závodom v Rajeckej Lesnej. V roku 2004 dosiahla jej dcérska spoločnosť Kofola Slovensko obrat 900 miliónov korún. Jej produktové portfólio tvorí niekoľko tradičných nápojov ako Kofola alebo Kofola Citrus, ďalej nízkomineralizovaná pramenitá voda Rajec, hroznový sýtený nápoj a ďalšie nealkoholické nápoje. Firma zamestnáva 240 osôb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 12:21