StoryEditor

Sloveo má od PSA kontrakt na osem rokov

23.08.2005, 00:00
Komplexnú správu a prevádzku areálu trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën zabezpečia externí dodávatelia. Generálnym partnerom trnavského PSA Peugeot Citroën je spoločnosť Sloveo, slovenská filiálka francúzskeho koncernu Veolia Environnement.
Závod francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën pri Trnave, v ktorom sa už v januári začne skúšobná prevádzka, využíva na zabezpečenie niektorých prevádzkových aktivít špecializované organizácie. Ide najmä o outosourcing podnikových procesov. Aj v iných zahraničných prevádzkach PSA tieto činnosti zabezpečujú partnerské servisné firmy.
Generálnym partnerom trnavského PSA Peugeot Citroën je spoločnosť Sloveo, slovenská filiálka francúzskeho koncernu Veolia Environnement. Podľa zástupkyne Slovea Eriky Rakúsovej sa na dodávkach služieb pre automobilku podieľa viacero divízií z ich skupiny. Dodávky všetkých druhov energií zabezpečuje firma Dalkia, ktorá pôsobí na Slovensku už jedenásť rokov, predovšetkým v komunálnej sfére. Správu vodárenských a kanalizačných služieb má na starosti divízia Veolia Water a odpadové hospodárstvo Marius Pedersen. Na upratovanie a technické čistenie sa špecializuje Test Slovakia, ktorá je súčasťou skupiny Onyx. Externou firmou, ktorá bude zabezpečovať hromadnú dopravu, bude firma Connex. Sloveo spolu s partnermi zabezpečuje aj komplexnú správu budov a technické poradenstvo pri preberaní zariadení a ostatného technologického vybavenia nového závodu.
Ako povedal Rupert Schmid z parížskej centrály Veolia Environnement, uzavreli s francúzskou automobilkou kontrakt na osem rokov. Kumulovaný obrat zmluvne zabezpečovaných aktivít za celé toto obdobie by mal dosiahnuť viac ako dve miliardy korún. Po plnom rozbehnutí výroby v trnavskom závode PSA bude Sloveo zamestnávať viac ako 250 pracovníkov. Časť z nich už absolvovala zaškolenie v prevádzkach rôznych priemyselných zákazníkov Veolia Environnement. "Nový kontrakt je pokračovaním už existujúceho partnerstva, ktoré sme pred dvoma rokmi vytvorili v rámci ich výrobných závodov na východe Francúzska," vysvetlil prezident Veolia Environnement Henri Proglio.

Veolia ponúka riešenia pre stovky klientov
Veolia Environnement je svetovým lídrom v poskytovaní environmentálnych služieb. Skupina má zastúpenie na piatich kontinentoch a poskytuje riešenia pre stovky priemyselných klientov, organizácií, ale aj miestnych a regionálnych samospráv. Pôsobí najmä v segmentoch vodného a odpadového hospodárstva, technických služieb, energetiky a hromadnej dopravy. V minulom roku koncern dosiahol celkový obrat 24,645 miliardy eur. Pre divízie Dalkia a Veolia Water je trnavský PSA Peugeot Citroën prvým klientom zo segmentu priemyselných podnikov, ktorého sa im v SR podarilo získať. Bohaté skúsenosti s pôsobením vo firemných areáloch má Test Slovakia, ktorá zabezpečuje čistenie a upravovanie aj pre Volkswagen Slovakia, U.S. Steel Košice, Welding Operations Services Slovakia, Sekurit Saint-Gobain a ďalších. Zneškodňovanie a zhodnocovanie odpadov pre viaceré priemyselné podniky a obchodné reťazce robí aj skupina Marius Pedersen.

Štruktúra tržieb koncernu Veolia Environnement podľa segmentov (mld. eur)
(údaje k 31.12. 2004)
Segment

Tržby

Vodné hospodárstvo

9,798

Odpadové hospodárstvo

6,198

Energetika

5,036

Doprava

3,613

Spolu

24,645

Zdroj: Veolia Environnement
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 10:42