StoryEditor

Continental stavia u nás novú halu

07.04.2006, 00:00
Continental Matador v Púchove začal stavať novú výrobnú halu, ktorá spolu s technológiou bude stáť 15,2 milióna eur. Spoločný podnik Matadora a Continentalu zvýši tým ročnú kapacitu na 2,2 milióna nákladných pneumatík.

Continental Matador v Púchove začal stavať novú výrobnú halu. Tá bude spolu s technológiou stáť 15,2 milióna eur, čo je v prepočte zhruba 560 miliónov korún. Spoločný podnik slovenského Matadora a nemeckého Continentalu tým zvýši ročnú kapacitu na 2,2 milióna pneumatík pre nákladné autá.
Vedúci divízie továrenského inžinierstva Milan Mika spresnil, že halu stavia firma Sestav Ilava, ktorá vyhrala výberové konanie. Rozhodujúcu časť technológie tvorí konfekčná linka z iného, strojárskeho závodu koncernu Continental a osem lisov od americkej firmy NRM.
Do rozšírenia výroby a nových strojov Continental Matador minulý rok investoval 2,57 milióna eur. Kapacita výroby od vzniku podniku v roku 1999 sa do konca tohto sa roka strojnásobí. "V Púchove budujeme najväčší európsky závod na výrobu nákladných pneumatík. Dobrú pozíciu máme v 22,5-palcových plášťoch pre nákladné autá a autobusy," zdôraznil generálny riaditeľ Continental Matadora Petr Sehnal.
V spoločnom podniku patrí 76 percent akcií nemeckému Continentalu a 24 percent akcií vlastní Matador podnikateľa Štefana Rosinu. V tomto pomere obidve firmy investujú do novej výrobnej haly a v tomto pomere si firmy predávajú aj pneumatiky pod svojimi značkami. "Naše pneumatiky vozíme najmä kontajnermi po železnici do dvoch skladov v Nemecku, kde dopĺňajú celý sortiment nákladných pneumatík koncernu," dodal Mika.
Nemecký Continental má okrem podniku v Púchove na Slovensku závody ešte v Dolných Vesteniciach, Partizánskom a vo Zvolene. V prvých dvoch vyrábajú antivibračné gumové dielce pre automobilky a vo Zvolene sú to brzdové čeľuste. Continental patrí medzi svetových dodávateľských lídrov brzdových systémov, automobilovej elektroniky a pneumatík.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 03:54