Motorola
StoryEditor

Objektívy v rukách AI: Fotografovanie v smartfónoch ide do ďalšej dimenzie

PR článok17.05.2024., 00:00h

Umelá inteligencia (AI) je tu v plnej sile. Jej prínos je výrazný aj v dnešných smartfónoch. Ako vám môže pomôcť otvoriť nové možnosti kreatívneho vyjadrenia? Je kľúčová pri vývoji inovatívnych funkcií pre fotoaparáty v smartfónoch? V tomto článku sa dozviete, ako AI mení fotografovanie so smartfónmi a aké možnosti prináša pre bežných používateľov aj profesionálnych fotografov.

Lajkuj Brainee.sk na

Fotenie pod taktovkou umelej inteligencie

Umelá inteligencia prepojená so smartfónovými fotoaparátmi dokáže hotové zázraky. Analyzuje scénu a automaticky upravuje nastavenia fotoaparátu, ako je clona, ​​expozičný čas a vyváženie bielej, aby sa dosiahla najlepšia kvalita obrazu. Pri slabom osvetlení pomáha znížiť šum v obraze. Umožňuje vytvoriť fotografie s vysokým dynamickým rozsahom (HDR), ktoré zachytávajú viac detailov v jasných aj tmavých oblastiach scény a mnoho ďalšieho. Ak radi fotografujete a natáčate videá, v tomto smere si Motorola Edge 50 Pro zamilujete. Aj keď nie ste profesionálny fotograf, s týmto smartfónom viete vďaka systému troch fotoaparátov poháňanými AI urobiť fotky, ako z profesionálneho fotoaparátu.

image
Motorola

Hlavný 50 MPx fotoaparát s adaptívnou optickou stabilizáciou sa počas natáčania automaticky prispôsobuje vašim pohybom a zostáva stabilný, aj keď ste v pohybe. 13 MPx objektív so 120-stupňovým uhlom záberu využijete na ohromujúce zábery krajiny alebo skupinové fotky, na ktoré sa zmestí viac, než si myslíte. A s 10 MPx teleobjektívom s optickým priblížením urobíte kvalitné fotky až z trojnásobnej vzdialenosti, alebo môžete využiť Super Zoom pre tridsaťnásobne väčšiu vzdialenosť.

Ak ste zvedaví, ako Motorola Edge 50 Pro fotí, na stránke www.hellomotoart.com/sk nájdete pestrú paletu ukážok. Jedinečný projekt „Umenie vo vašich rukách“, na ktorom sa podieľalo 8 profesionálnych fotografov z ôsmich európskych krajín, odhaľuje krásy ich hlavných miest (vrátane Bratislavy), zachytené objektívom fotoaparátu Motorola Edge 50 Pro. Navyše sa môžete zapojiť do súťaže a vyhrať výlet do jedného z hlavných európskych miest.

image
Motorola

Čarovný pomocník či Moto AI?

Umelá inteligencia v podobe Moto AI mení používanie smartfónu na zážitok. Napríklad funkcia Photo Enhancement Engine automaticky upravuje fotky tak, aby vyzerali čo najlepšie a vy sa tak nemusíte zdržovať s ich editovaním. Nastavenia dlhej expozície vám umožňujú zachytiť svetelné stopy, rozmazanie pohybu a ďalšie skvelé efekty. S automatickým sledovaním zaostrenia zasa bude váš objekt vždy pekne zaostrený aj počas jeho pohybu v zábere. A ak sa vyžívate v detailoch, tak s funkciou Style Sync spravíte jednoducho z fotiek vášho outfitu štýlovú tapetu, ktorá s vami bude ladiť.

Obraz ako živý

Motorola Edge 50 Pro je ako stvorený na konzumáciu obsahu. Jeho veľký bezokrajový 6,7-palcový pOLED displej so Super HD rozlíšením a obnovovacou frekvenciou až 144 Hz, má (rovnako ako kamera) overenie spoločnosťou Pantone. Znamená to, že fotky zachytíte v takých farbách, ako ich vidíte vlastnými očami a displej tieto farby verne zobrazí. S takouto vychytávkou v smartfónoch prichádza spoločnosť Motorola ako prvá na trhu, čím otvára novú éru v oblasti vizuálnej vernosti v smartfónoch.

image
Motorola

Umenie na dlani

Zabudnite na nudné sivé smartfóny. Motorola Edge 50 Pro je umelecký kúsok. Na výber máte hneď tri originálne varianty: Black Beauty a Luxe Lavender v jemnej vegánskej koži, ktoré sú vytvorené v spolupráci so spoločnosťou Pantone, lídrom v oblasti farieb. A pre ozajstných fajnšmekrov je dostupná špeciálna edícia Moonlight Pearl s perleťovou úpravou, ručne vyrábanou talianskou spoločnosťou Mazzucchelli. Celý dizajn dopĺňa decentný pieskovaný hliníkový rám, pričom má smartfón odolné sklo Gorilla Glass a je odolný proti vode a prachu podľa štandardu IP68.

Bude s vami držať krok

A teraz zopár dôležitých odborných špecifikácií. Procesor Snapdragon® 7 Gen 3, 12 GB RAM a 512 GB úložisko. Ak vám spomínané čísla moc nehovoria nevadí. V skratke to znamená, že smartfón v pohode zvládne plné zaťaženie, vďaka čomu pôjde hladko pri multitaskingu alebo pri hraní hier. A na veľké úložisko sa pohodlne zmestia všetky vaše fotografie, videá, hudba aj súbory.

image
Motorola

Nabíjanie na počkanie

Motorola Edge 50 Pro patrí medzi najrýchlejšie sa nabíjajúce smartfóny na trhu. So 125W TurboPower nabíjaním doplníte smartfónu šťavu z 0 na 100% len za 18 minút. Takú úsporu času určite oceníte v situáciách, kedy sa ponáhľate a neviete, kde vám hlava stojí. Rýchlo ho však nabijete aj bez káblu, pretože podporuje bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 50W.

Neposledným dôvodom, prečo stojí Motorola Edge 50 Pro za pozornosť, je jeho cena. Za necelých 700 eur dostanete zariadenie so špičkovými funkciami, aké nájdete vo vlajkových lodiach za výrazne vyššiu cenu.  Ak hľadáte smartfón, ktorý je nielen nabitý najnovšími technológiami, ale zároveň je aj štýlový a trendy, potom je Motorola Edge 50 Pro presne pre vás.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. jún 2024 21:56