StoryEditor

Investície do fondov opäť presiahli pol miliardy

09.11.2004, 23:00

Čisté predaje otvorených podielových fondov sa naďalej držia nad hranicou pol miliardy korún, keď aj v uplynulom týždni dosiahli viac ako 558 miliónov korún. Najviac podielov správcovské spoločnosti predali, ako obvykle, v prípade fondov peňažného trhu, do ktorých smerovalo takmer 408 miliónov korún. Investície do dlhopisových fondov dosiahli takmer 102 miliónov korún a do zmiešaných fondov smerovalo vyše 35 miliónov korún. Darilo sa aj akciovým fondom, do ktorých Slováci investovali viac ako 13 miliónov korún. Mierne negatívnu bilanciu mali iba fondy fondov, keď spod ich správy ubudlo vyše 75-tisíc korún.

Z hľadiska správcovských spoločností najviac investícií Slovákov smerovalo do VÚB Asset Managementu s prírastkom približne 211 miliónov korún. Druhú a tretiu priečku spomedzi správcovských spoločností podľa čistých predajov fondov v minulom týždni obsadili Tatra Asset Management (prírastok viac ako 135 miliónov korún) a Asset Management Slovenskej sporiteľne (čisté predaje približne 131 miliónov korún). Medzi fondmi za uplynulých sedem dní dominoval VÚBAM -- Peňažný korunový fond s investíciami takmer 163 miliónov. Za ním nasledujú SPORO Korunový peňažný fond s nárastom spravovaného majetku o viac ako 117 miliónov korún. A prvú trojku uzatvára TAM -- Korunový peňažný s čistými predajmi viac ako 71 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
09. máj 2024 01:45