StoryEditor

Podniky a trhy krátko

26.12.2002, 23:00

SLOVENSKÝ plynárenský priemysel (SPP), a. s., Bratislava, prepravil za jedenásť mesiacov tohto roka tranzitnou sústavou 63,6 mld. m3 zemného plynu, čo v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2001 predstavuje pokles o 0,9 mld. m3. Nákup plynu sa v sledovanom období medziročne zvýšil približne o 4,4 %, na 6,8 mld. m3. Na slovenskom trhu SPP predal za jedenásť mesiacov 6,1 mld. m3. (SITA)
PETROCHEMA, a. s., Dubová, plánuje dosiahnuť v tomto roku hrubý zisk 45 až 50 mil. Sk. Celkový obrat by sa mal pohybovať okolo 2,3 až 2,4 mld. Sk. "Celkové aktíva spoločnosti budú oscilovať na úrovni približne 950 mil. Sk, pričom medziročný nárast hmotného investičného majetku predstavuje viac ako 150 mil. Sk," uviedol podpredseda predstavenstva Ján Gréner. (SITA)
VEGUM, a. s., Dolné Vestenice, chce ukončiť tento rok so ziskom pred zdanením v objeme 24,9 mil. Sk. Tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb by mali dosiahnuť 1,25 mld. Sk. "Hospodárenie spoločnosti v tomto roku pozitívne ovplyvnila realizácia interných úsporných opatrení smerujúcich do oblasti znižovania nákladov a predaj obchodného podielu v ContiTech Vegum," informoval riaditeľ spoločnosti Aladár Mucha. (SITA)
TATRAFARM, s. r. o., Stará Ľubovňa, sa stal novým majiteľom 20,89-percentného podielu v spoločnosti Podtatranská hydina, a. s., Kežmarok. Firma získala akcie hydinárskej spoločnosti minulý týždeň v troch prevodoch na Burze cenných papierov v Bratislave, a. s., Bratislava. Celkovo takmer za 21 % akcií zaplatila 8,81 mil. Sk. (SITA)
TECHNOPOL Trikota, a. s., Bratislava, závod Vrbové, plánuje ukončiť hospodárenie v roku 2002 s hrubým ziskom približne 4,8 mil. Sk, pri tržbách 102 mil. Sk. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Milan Belko. Podľa jeho slov sa v závere roka negatívne prejavila najmä silná slovenská koruna, nestabilita z hľadiska odberateľov a postupný nárast cien vstupných materiálov. (SITA)
VÝROBCA obuvi, spoločnosť Gabor, s. r. o., Bánovce nad Bebravou, plánuje ukončiť hospodárenie v roku 2002 s tržbami 695 mil. Sk. Celkový objem výroby by mal k ultimu decembra dosiahnuť jeden milión párov hotovej obuvi a 1,2 mil. párov zvrškov. Ako uviedol konateľ spoločnosti Juraj Vodička, investície do rozšírenia závodu v Bánovciach nad Bebravou do konca roka dosiahnu 440 mil. Sk. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. máj 2024 00:28