StoryEditor

Vulkan sa už pripravuje na dodávky autopriemyslu

16.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Vulkan Partizánske plánuje kúpiť nové strojné zariadenie na výrobu tesnení za stotisíc eur, pretože chce v druhom polroku rozšíriť sortiment výrobkov a vstúpiť tak do spolupráce s automobilovým priemyslom.
Zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Marián Urban avizuje, že produkcia tesnení bude smerovať do Francúzska, no vďaka vlastným zmesiam chce firma ponúknuť výrobky aj pre automobilky na Slovensku. "Tieto nové investície a know-how zvýšia hodnotu produkcie na milión korún na jedného pracovníka," povedal Urban. Dodal, že Vulkan pripravuje 1. júla otvoriť samostatné skladové a expedičné centrum pre francúzsky trh.
Spoločnosť zároveň podľa Urbana dokončuje novú linku na výrobu podošiev.
"Nová technológia zabezpečí výrobu okolo dvoch miliónov párov podošiev ročne, pričom celá produkcia bude smerovať na francúzsky trh," povedal Urban. Linka by mala byť hotová do jedného až dvoch mesiacov, musí totiž spĺňať normy Európskej únie. V súčasnosti ju podnik pripravuje.
Spoločnosť bude pre potreby novej linky prijímať nových pracovníkov. Rozširuje svoju činnosť pre celú východnú Európu. "V budúcom týždni očakávame objednávku od nášho ruského obchodného partnera zhruba na dvestotisíc párov špeciálnej požiarnickej obuvi. Zúčastňujeme sa tiež tendrov na podobnú obuv v Lotyšsku, Bulharsku a Švajčiarsku, pričom sa opäť vraciame na trhy v Česku, Poľsku a Maďarsku," dodal Urban.
V prvom štvrťroku 2007 predpokladá spoločnosť Vulkan rozbeh ďalšieho projektu pre zahraničného partnera, a to v environmentálnej oblasti. "Po pripomienkach a kvalitatívnych skúškach bude produkcia v rámci skúšobnej série tohto projektu smerovať do Paríža," skonštatoval Urban.
Podľa neho zaznamenala spoločnosť Vulkan v poslednom období zvýšenie objednávok polotovarov o desatinu u stálych zákazníkov, vďaka novým odberateľom eviduje firma zvýšenie objednávok na zmesi o 15 percent. Zmesi sa pritom používajú napríklad aj na výrobu dopravných pásov.
Vulkan po reštrukturalizácii zamestnáva celkovo 704 ľudí, no produkciu zabezpečuje 624 aktívnych pracovníkov. Produktivita na jedného pracovníka za päť mesiacov do konca mája dosiahla podľa Urbana 900-tisíc korún. Od 1. mája tohto roka rozhodla spoločnosť o zvýšení platov o päť percent, prvé zvýšenie o dva a pol percenta vyplatila firma v máji, druhé predpokladá vyplatiť v druhom polroku 2006 po vyhodnotení dosiahnutých hospodárskych výsledkov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 08:26