StoryEditor

Concorde u nás otvoril závod na poťahy

04.02.2007, 23:00

Belgická spoločnosť Concorde, ktorá sa zaoberá výrobou a obchodom s nábytkom, rozšírila produkčné kapacity na Slovensku. Jej dcérska spoločnosť Furni Finish spustila skúšobnú prevádzku v novom výrobnom závode vo Veľkom Krtíši.
V zrekonštruovanom objekte bývalej základnej školy, ktorú investor kúpil od miestnej samosprávy, začínajú šiť rôzne druhy poťahov.
Väčšina produkcie je určená pre ďalší výrobný závod Furni Finish, ktorý už od roku 2003 prevádzkujú v obci Tupá pri Šahách. Belgičania tam vyrábajú kožené sedacie súpravy určené pre spoločnosť IKEA, ale aj pre odberateľov v Belgicku, Holandsku, vo Francúzsku a v iných krajinách Európskej únie.
V priebehu tohto roka plánujú vyrobiť približne 87-tisíc sedacích súprav. Veľkokrtíšsky závod už v súčasnosti zamestnáva približne 40 ľudí. Tento rok však majú v pláne zamestnať asi sto ďalších. Časť šičiek už absolvovala školenie v sesterskom závode v Tupej. Výhodu Veľkého Krtíša, kde je na úrade práce prihlásený každý štvrtý obyvateľ, je najmä dostatok kvalifikovaných pracovných síl.
V dielňach Furni Finish si nájde uplatnenie časť prepustených šičiek, ktoré prišli o prácu po zrušení miestneho textilného závodu firmy Pleta.
Dlhodobá tradícia textilnej výroby prilákala do Veľkého Krtíša aj ďalších investorov. Jedným z nich je producent odevov PAZZ, ktorý je dcérskou spoločnosťou talianskej firmy Punto Azzuro. V tomto odvetví spracovateľského priemyslu v meste podniká aj menšia slovenská firma Betex.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 08:17