StoryEditor

Investor Rogers: Akcie Facebooku by som si nekúpil

30.01.2012, 15:50
Jim Rogers sa síce zaujíma o technologický sektor, ale akcie sociálnej siete sú podľa neho drahé.

To sa vzťahuje aj na Facebook, ktorý sa v máji chystá na americkú burzu. Podľa Rogersa budú akcie tejto sociálnej siete príliš drahé.

"Akcie Facebooku by som si nekúpil, sú príliš drahé, "tak sa vyjadril k plánovanému vstupu na burzu sociálnej siete Facebook americký investor Jim Rogers.

"Nie, tento druh akcií nekupujem. Zvyčajne sú veľmi, veľmi drahé. Niektorí ľudia radi kupujú drahé cenné papiere ako sú tieto, ale ja to nerobím," povedal Rogers v rozhovore pre CNBC.

Podľa zdrojov denníka The Wall Street Journal by Facebook mohol už túto stredu odovzdať oficiálne dokumenty americkej Komisii pre cenné papiere. Primárna emisia akcií (IPO) by sa s prehľadom mala stať najväčším vstupom na burzu medzi technologickými firmami. Facebook z nej totiž plánuje získať 10 miliárd dolárov, teda zhruba šesťkrát viac než Google.

Načasovanie Facebooku je podľa Rogersa veľmi chytré.

"V minulosti sa už niekoľkokrát ukázalo, že predávajúci sú oveľa múdrejší než kupujúci, a preto vedia, kedy nastal ten pravý čas. A Facebook to vie," povedal Rogers.

Rogersa podľa jeho slov technologický sektor zaujíma, a to aj napriek tomu, že má teraz otvorené krátke pozície na akcie takýchto firiem.

"Tento sektor ma z istého hľadiska zaujíma, ale neviem si predstaviť, že by som do neho investoval. Prechádzame teraz krušnými chvíľami, a ešte ďalšie dva tri mesiace budeme, preto mám otvorené krátke pozície. Nekupujem vysoko cenené akcie," uzavrel Rogers.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 14:46