StoryEditor

Na autosalóne ohuruje novinka od Mercedesu

13.09.2012, 18:57
Automobilka prišla s modelom CLS 350 Shooting Brake. V Nitre je až 11 slovenských premiér.

„Je to auto snov,“ aj takúto reakciu sme si včera vypočuli z úst návštevníkov na práve sa začínajúcom autosalóne v Nitre. Kompliment patril slovenskej premiére kombi CLS 350 Shooting Brake spoločnosti Mercedes-Benz. Model, ktorý za sebou nechal nielen konkurenciu, ale aj vlastné modelové novinky z triedy A, je pritom unikátom z viacerých dôvodov.

Disponuje zdokonaleným typom karosérie vyrábanej naposledy v 70. rokoch a ide o auto, ktoré je limuzínou aj kombíkom v jednom. Inými slovami - CLS-ka je stále športovým modelom, no s dostatočne veľkým kufrom. „Je to experiment. Dá sa povedať, že týmto modelovým radom sme priviedli na trh nový segment vozidiel,“ vyhlásil hovorca importéra Ilja Majda.

„Keby sa jeho cena nezačínala na 62 tisíc eur, kúpim si ho,“ podotkol však na adresu modelu návštevník Peter zo Žiliny.

Vystavovaný kus mal pritom „nabúchanejšiu“ výbavu. Kúpili by ste ho za 101 tisíc eur, avšak máte i tak smolu. Toto auto je už predané. Napriek tomu, že ide o slovenskú premiéru, spoločnosť naň berie objednávky približne mesiac. „Dodávky však začínajú až teraz,“ podotýka Majda.

Koľko Slovákov si novinku objednalo, nespresnil. „Počet, ktorý nám povolil pre tento rok výrobca, sa s najväčším predpokladom minie,“ tvrdí však.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 13:27