StoryEditor

Škodovka začína novú éru. Rosinovi porastie biznis

30.09.2012, 18:15
V prípade, že po ich novinke Rapid bude dopyt, skupina Matador zrejme vytvorí aj pracovné miesta.

Slovákmi a Čechmi najočakávanejšia automobilová novinka tohto roka sa dočkala svojej premiéry. Reč je o vozidle Rapid spoločnosti Škoda Auto, ktoré v týchto dňoch predvádzajú na najväčšej jesennej automobilovej šou v Paríži. Na náš trh sa dostane v novembri. „Jej cena bude 11 430 eur po započítaní tisíceurového uvádzacieho bonusu,“ vyhlásila PR manažérka importéra Škoda Auto Lucia Busquet.

Medzi Fabiou a Octaviou
Škoda Rapid by mala byť pre českú automobilku prelomovým modelom. Okrem toho, že odštartovanie jeho predaja ukončí éru jedného z našich najpredávanejších vozidiel, Škody Octavia Tour, pre českú automobilku to znamená i začatie úplne novej éry.

Rapid má totiž vyplniť dieru na trhu. „Ide o auto, ktoré sa nachádza medzi Octaviou a Fabiou,“ vysvetľuje novinárka magazínu Aeroflot Maria Vorobyeva s tým, že aj keď model nie je úplne podľa jej chuti, je zaujímavý. „Mám radšej väčšie autá,“ vysvetľuje s tým, že tiež preto by si ho nekúpila. Spoločnosť do Rapidu vkladá veľké nádeje. Ako v Paríži poznamenal šéf automobilky Winfried Vahland, toto vozidlo bude po rade Octavia ich druhým najpredávanejším modelom: „Natrvalo posilní pozíciu značky na svetovom trhu.“

Miliónový biznis
Na biznise s Rapidom sa pritom povezú aj dodávatelia českej automobilky. Medzi nimi je aj slovenská strojárska skupina Matador, ktorá patrí podnikateľovi Štefanovi Rosinovi. Jeho skupina bude na Rapid dodávať diely. „Na Škodu Rapid závody v skupine Matador lisujú a zvárajú štruktúrované diely, a to od augusta 2012. Lisujeme vo Vrábľoch, zvárame v libereckom závode Matador Investment Limited ČR,“ tvrdí hovorkyňa skupiny Linda Golejová. Ako ďalej podotýka, liberecká fabrika je sesterskou spoločnosťou Matador Automotive Vráble.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 14:21