StoryEditor

Záujem o pozemky pre Kia/Hyundai

29.11.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR
Odkúpenie pozemkov od nespokojných vlastníkov v lokalite závodu Kia/Hyundai v Tepličke nad Váhom podnikateľom z okolia Banskej Bystrice považuje primátor Žiliny Ján Slota za najideálnejšie riešenie. Slota včera o možnom odkúpení pozemkov rokoval s predstaviteľmi Žilina Invest, Govinvest I a II a prezidentom Kia Motors Slovakia.

Zároveň zdôraznil, že rokoval aj s ministrom hospodárstva Pavlom Ruskom. "Ten si dá preveriť dané skutočnosti a potom by mala svoje stanovisko zaujať aj vláda," uviedol Slota. Vyjadril presvedčenie, že vláda zaujme stanovisko operatívne a rýchlo, pretože vyvlastňovanie je vždy nepríjemná a dlhodobá záležitosť. V prípade, že mesto Žilina dostane kompetenciu od vlády, považuje Slota za ideálne, ak by sa zmluva o budúcej zmluve podpísala do 15. decembra.
Podnikateľ z okolia Banskej Bystrice je ochotný zaplatiť nespokojným vlastníkom za štvorcový meter 350 Sk. Podľa Slotu 20 hektárov jeho pozemkov pri Banskej Bystrici susedí s pozemkami Slovenského pozemkového fondu. "Preto chce skúpiť pozemky v Žiline, aby ich mohol vymeniť za pozemky v Banskej Bystrici," spresnil Slota. Dodal, že základnou podmienkou odkúpenia pozemkov je stiahnutie všetkých trestných oznámení a súhlas 100 percent zostávajúcich majiteľov, ktorých je asi 350.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 13:08