StoryEditor

Procházka sadol Ficovi na lep a zhltol jeho návnadu, reaguje Sulík (video)

18.01.2016, 10:00
Šéf strany SaS Richard Sulík hodnotí druhú vládu Roberta Fica a reagoval aj na vyjadrenia šéfa Siete Radoslava Procházku.

Cez víkend sme zaznamenali pozoruhodné vyhlásenie Radoslava Procházku, keď pripustil koalíciu so Smerom. Nedá sa to nazvať inak, ako len že Procházka sadol Ficovi na lep,“ vyhlásil šéf SaS Richard Sulík na tlačovej konferencii.

Na nej hodnotil odpočet Ficovej vlády, reagoval však aj k vyjadreniam šéfa strany Sieť (viac čítajte TU). „Niektorí lídri strán zhltli Ficovu návnadu ako teraz Procházka a pripravujú svojich voličov na spoluprácu so Smerom,“ dodal šéf strany SaS.

„Procházkove podmienky sú slabé“

Podľa neho dve podmienky, ktoré si šéf strany Sieť stanovil, sú veľmi slabé. „To nie sú najväčšie problémy Slovenska, veľakrát sme zažili rozkrádačky aj bez schránkových firiem,“ hovorí Sulík.

Zopakoval, že vidí iba dve alternatívy: reformnú vládu bez Smeru alebo nebojácnu opozíciu voči Ficovi a Smeru, ktorý bude verejný priestor opäť bezohľadne valcovať. Naši voliči v tomto musia mať jasno," tvrdí Sulík. Ubezpečil všetkých pravicových voličov, že ak dajú hlas SaS, "ich hlasy sa nepresmerujú".

Ficova vláda niekoľko sľubov nedodržala

Sulík na tlačovej konferencii vyhlásil, že vláde Roberta Fica sa nepodarilo splniť niekoľko opatrení, ktoré sľubovala, keď sa dostala k moci. Tvrdí to opozičná strana SaS. Ako príklad neúspešných opatrení uviedla konsolidáciu verejných financií, či zlepšenie udržateľnosti dôchodkového systému. Taktiež sa podľa strany výrazne zhoršilo podnikateľské prostredie.

Základom predvolebnej kampane Roberta Fica nie je odpočet programového vyhlásenia. Nie je to vyhodnotenie jeho sľubov. Je to do veľkej miery, teda takmer výlučne reakcia na migračnú krízu. Spoločnosť dlhodobo nevyžije ani zo sociálnych balíčkov," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii líder SaS Richard Sulík.

Sulík: Takéto rozmery korupcie Slovensko nezažilo

Podľa jeho slov Robert Fico zanechal katastrofálnu situáciu v zdravotníctve, podnikateľskom prostredí a korupcia nabrala také rozmery, aké Slovensko ešte nezažilo. Podľa neho sa tak vláde podarilo splniť jeden sľub, a to že vyberie viac peňazí.

"Nesplnila už ale záväzky, že s týmito peniazmi bude narábať efektívne, transparentne a v záujem väčšiny ľudí tak, aby sa zlepšovali výsledky napríklad v zdravotníctve, v boji proti korupcii, či v dôchodkovom systéme a jeho udržateľnosti. Tiež nenaplnila sľub, že uľahčí podnikanie," doplnil Sulík.


 

01 - Modified: 2008-01-10 11:34:26 - Feat.: 0 - Title: Súboj formátov videa sa blíži do finále
01 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 02 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 03 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 04 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 05 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:30