StoryEditor

Kažimír má konkurenta. Súkromnú bločkovú lotériu

03.09.2013, 12:30
Aktualizované | Národná bločková lotéria sa spúšťa 16. septembra, no už teraz existuje jej neoficiálna verzia.

Bločková lotéria nemá len svoju oficiálnu verziu. Na webe totiž už pár mesiacov funguje stránka blockovaloteria.sk, ktorá prilákala už tisícky ľudí. A to napriek tomu, že nejde o "pravú" bločkovú lotériu. Na stránke je tak podľa zverejnených údajov do hry zapojených viac ako 3-tisíc súťažiacich a celkovo v hre takmer 23-tisíc bločkov. Ministerstvo financií stránku blockovaloteria.sk už preveruje a snaží sa situáciu vyriešiť tak, aby Slováci neprichádzali o šancu reálne zapojiť sa do lotérie a vyhrať.

Národnú bločkovú lotériu spustilo Ministerstvo financií v spolupráci s Tiposom a Finančnou správou od začiatku septembra. Má iba jedinú oficiálnu webovú stránku, a to narodnablockovaloteria.sk. Tam sa dozviete všetky potrebné informácie o súťaži, postupe pri registrácii a o možných výhrach. Prvá registrácia bločkov bude možná od 16. septembra. Zadarmo bude možná registrácia prostrednictvom internetu, mobilnej aplikácie a cez partnerské siete. V zberných miestach spoločnosti Tipos bude manipulačný poplatok 20 centov a cena spätnej SMS bude 12 centov. Bloček však nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad je možné do lotérie prihlásiť iba raz.

Lotéria je predovšetkým spôsobom ako sa snaží rezort financií bojovať proti daňovým únikom. Viacerí obchodníci túto možnosť súťaže vítajú. „Dlhodobo poukazujeme na problematiku ambulantného predaja. Okrem diskutovanej kvality potravín tu vznikajú aj vážne úniky na DPH, nakoľko nepoctiví predajcovia buď pokladničné bločky nevydávajú, alebo vôbec nemajú registračnú pokladnicu. Vďaka takýmto únikom je naštrbená povesť serióznych obchodníkov. Bločkovú lotériu považujeme preto za jedno z opatrení, ktoré by malo zvýšiť povedomie spotrebiteľov o ich právach,“ hovorí Vladimír Kocúrek, viceprezident CBA Slovakia.

01 - Modified: 2004-12-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Inflácia na Slovensku 02 - Modified: 2004-12-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Experti MAAE na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:09