StoryEditor

Postavili solárnu elektráreň. Dnes sú obvinení z podvodu

23.04.2012, 00:00
Podklady, ktoré slúžili na rozhodovanie úradov o slnečnej elektrárni boli zrejme sfalšované.

Solárny biznis v Brezne vznikol podvodom, tvrdí polícia. Podľa vyšetrovateľov mohli byť podklady, ktoré slúžili na rozhodovanie úradov o slnečnej elektrárni v Brezne, totiž sfalšované. Podozrenie smeruje podľa zistení HN k trom spoluvlastníkom miestnej solárnej elektrárne.

„Úrad boja proti korupcii už vzniesol obvinenie voči trom osobám pre obzvlášť závažný zločin podvodu,“ potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová. Ak im dokážu vinu, môžu si odsedieť až 15 rokov za mrežami. HN sa pokúšali získať reakciu aj obvinených – spojiť s nimi sa nám však nepodarilo.

Tento prípad už médiá raz zaujal: miestne úrady totiž vydali kolaudačné rozhodnutie bez toho, aby solárna elektráreň bola aj reálne postavená. Aj z tohto dôvodu prokuratúra preverovala kolaudačné verdikty stavebného úradu v Brezne a podala voči nim protest. Podľa nej boli protizákonné a navrhla ich zrušiť. Mesto Brezno ani krajský stavebný úrad prokuratúre nevyhoveli. „Pri vynesení rozhodnutia sme nezistili žiadne zásadné pochybenia,“ reagovala prednostka Krajského stavebného úradu v Banskej Bystrici Miroslava Valková.
Prokuratúra zvažuje, že rozhodnutie stavebného úradu zažaluje na súde.

01 - Modified: 2004-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Najvyššiu úľavu na dani vláda poskytla PSA
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 09:06