StoryEditor

Škoda posilňuje svoju pozíciu

27.09.2007, 15:41
Autor:
TASRTASR
Česká automobilka Škoda Auto plánuje začať výrobu malého športového úžitkového vozidla (SUV) Yeti o dva roky. Dnes o tom informovala dcérska spoločnosť nemeckého Volkswagenu.

Informácia prichádza po 2 rokoch diskusií o tom, či automobilka má rozšíriť počet svojich modelových radov zo štyroch na päť. Nový SUV by sa mal začať vyrábať v roku 2009 v závode v Kvasinách, uviedol člen predstavenstva spoločnosti Martin Jahn pre agentúru Dow Jones Newswires. Kvasiny ležia asi 130 kilometrov na východ od Prahy.
"Umiestnenie výroby modelu Yeti do Českej republiky aj napriek voľným kapacitám v iných európskych závodoch VW je jasným signálom rastúcej úlohy Českej republiky v rámci koncernu," povedal Jahn. Predtým sa totiž špekulovalo o tom, že Yeti sa bude vyrábať mimo ČR.
Cieľom automobilky je mať 3 plnohodnotné produkčné závody pre výrobu a montáž vozidiel v ČR do roku 2010. Kľúčovou v rámci tejto stratégie je modernizácia a rozšírenie dvoch z troch českých závodov - v Kvasinách a Vrchlabí. Spoločnosť chce do roku 2010 zvýšiť produkciu na 1 milión áut zo 600 000 plánovaných v tomto roku. Škodovka má okrem českých závodov podniky v Kazachstane, na Ukrajine, v Indii, Číne a na Balkáne.
Informovala o tom agentúra AP.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 14:37