StoryEditor

Rusko zakázalo prelet lacnej leteckej spoločnosti Oasis nad svojím územím

26.10.2006, 15:55
Autor:
TASRTASR

Prvý diaľkový let nízkonákladovej leteckej spoločnosti Oasis sa z Hongkongu do Londýna začal dnes s 24-hodinovým oneskorením. V stredu tesne pred odletom sa jeho účastníci dozvedeli, že ruské orgány nepovolili prelet stroja nad svojím územím. V lietadle Boeing 747 už sedelo 300 cestujúcich; a kým vystúpili do letiskovej haly, museli v ňom zostať celých 6 hodín.
Vedenie Oasis informovalo, že za prelet nad ruským územím zaplatila spoločnosť vopred všetky poplatky.
Cestujúcich v turistickej triede stála letenka len po 100 EUR, čo je 3 655 SKK, kým sedadlo v obchodnej triede bolo šesťkrát drahšie. Za túto sumu sa mali nielen odviezť, ale aj dostať jedlo a občerstvenie. Analytici teraz skúmajú, či sa skutočne pri takej cene letenky dá lietať so ziskom na takej dlhej trati a či spoločnosť Oasis môže byť konkurentom aerolínií, ktorých stroje premávajú medzi Londýnom a Hongkongom. Ide o spoločnosti Airlines Cathay, British Airways a Virgin Atlantic. Ich jednosmerné letenky však stoja medzi východiskovým a cieľovým letiskom najmenej 200 EUR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 13:39