StoryEditor

Burzový špekulant Buffett investuje miliardy dolárov do farmácie

17.05.2007, 11:44
Autor:
TASRTASR
Americký burzový špekulant Warren Buffett sa v budúcnosti bude viac sústreďovať na cenné papiere z odvetvia farmácie a zdravotníctva.

Buffettova investičná firma Berkshire Hathaway oznámila, že svoje podiely vo farmaceutickej spoločnosti, ktorá sa zaoberá aj medicínskou technikou, Johnson & Johnson, v 1. štvrťroku 2007 takmer zdvojnásobila.
Podľa toho tak koncom marca vlastnil Buffett presne 49 miliónov akcií Johnson & Johnson v hodnote 3 miliardy USD, v prepočte 74,47 miliardy SKK. Okrem toho kúpil ďalšie podiely vo francúzskej farmaceutickej spoločnosti Sanofi-Aventis a v najväčšej americkej zdravotnej poisťovni WellPoint. Akcie všetkých troch spoločností po zverejnení investícií výrazne posilnili.
Buffetta považujú za jedného z najskúsenejších burzových špekulantov v USA. Vďaka svojmu citu a "nosu" na výhodné ale zároveň v budúcnosti výnosné akcie sa stal jedným z najbohatších mužov sveta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:53