StoryEditor

Predseda vlády Robert Fico dnes rokoval so zástupcami spoločnosti Hyundai/Kia

16.11.2006, 10:16
Autor:
TASRTASR

Predseda vlády SR Robert Fico dnes rokoval s predsedom správnej rady spoločnosti Hyundai Kia Group Mong-Koo Chungom. Kórejský predstaviteľ informoval, že začiatkom decembra by sa v Žiline mala spustiť skúšobná sériová výroba automobilov.
Ďalšími témami rokovania boli otázky vysporiadania pozemkov, výstavba infraštruktúry a štátna podpora subdodávateľov.
Na rokovaní sa za Slovenskú republiku okrem premiéra zúčastnili minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek, minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny a minister výstavby a regionálneho rozvoja SR Marian Janušek, ako aj primátor mesta Žilina Ján Slota.
Mong-Koo Chung sa poďakoval za podporu vlády pri realizácii projektu a za to, že výstavba prebiehala bez väčších problémov Zároveň požiadal o poskytnutie štátnej podpory pre subdodávateľov v súlade s pravidlami Európskej únie.
Premiér Fico zdôraznil, že investícia Kia má veľký význam pre Slovenskú republiku a uistil, že vláda SR urobí všetko pre to, aby priebeh naštartovania výroby nebol ničím ohrozený. Tiež poďakoval žilinskému primátorovi a predstaviteľom mesta Žilina za umožnenie realizácie tohto projektu.
Na záver vyjadrili partneri obojstranné úsilie a pripravenosť na komunikáciu na všetkých príslušných úrovniach.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:28