StoryEditor

Telefónica O2 Slovakia zaregistrovala vyše 600 tis. záujemcov

04.02.2007, 19:04
Autor:
SITASITA

Tretí mobilný operátor Telefónica O2 Slovakia zaregistroval počas svojej jeden a pol mesačnej kampane vyše 600 tis. záujemcov o poskytovanie služieb. Koľko záujemcov z celkového počtu zaregistrovaných si aj objednalo SIM kartu a štartovací balíček na sprevádzkovanie služieb, však firma oznámi neskôr. Túto možnosť môžu totiž potenciálni zákazníci využiť až do konca marca.
"Počet registrovaných záujemcov o naše služby niekoľkonásobne prevyšuje pôvodné odhady verejnosti a je na hornej hranici našich vlastných prognóz. Našou prioritou je teraz zabezpečiť pre všetkých zákazníkov služby a starostlivosť na najvyššej úrovni," uviedol generálny riaditeľ Telefónica O2 Slovakia Juraj Šedivý. Telefónica O2 Slovakia začala prevádzku v piatok 2. februára po polnoci a postupne rozširovala možnosť volania na územie celého Slovenska. "Začiatok poskytovania služieb prebehol bez technických problémov," uviedla hovorkyňa firmy Hana Hejsková.
Operátor zatiaľ umožnil volania pre tzv. O2 Jednotky, teda klientov ktorí sa zaregistrovali v rámci kampane a získali aj SIM kartu. "Telefónica O2 Slovakia každý deň doručí a aktivuje desiatky tisíc SIM kariet. Tento náročný logistický proces ukončí spoločnosť podľa plánov do konca februára," uviedla firma v aktuálnej správe. Operátor začal od piatku na vyše 2 tis. miestach predávať aj dobíjacie kupóny pre predplatené služby.
Pre ďalších zákazníkov Telefónica O2 Slovakia začne prevádzku v súlade s plánom ešte pred koncom februára, kedy predstaví aj cenník služieb pre ďalších zákazníkov predplatených služieb. Ponuku záujemcom o fakturované služby predstaví Telefónica O2 Slovakia v druhom kvartáli.
Telefónica O2 Slovakia už uzatvorila zmluvy o prepojení s ostatnými operátormi. Firma má pripravenú centrálnu časť siete a úspešne otestovala aj národný roaming. Operátor na základe neho zatiaľ bude vo väčšej miere zabezpečovať prevádzku prostredníctvom siete spoločnosti T-Mobile Slovensko, postupne však bude prepájať prevádzku na vlastné základňové stanice. Tých by mal do konca septembra vybudovať 400, o rok neskôr to bude dvojnásobok.
Víťazom výberového konania na tretieho mobilného operátora sa Telefónica O2 Slovakia stala v auguste minulého roka. Firma potom v októbri začala s prípravou výstavby vlastnej siete. Povolenie na prevádzku GSM siete, ktoré spoločnosti vydal Telekomunikačný úrad SR (TÚ), nadobudlo právoplatnosť 7. septembra 2006. Firma deň predtým za neho zaplatila 150 mil. Sk. TÚ pridelil Telefónice O2 povolenie na činnosť na 20 rokov. Tender však napadla bratislavská krajská prokuratúra, ktorá ho žiadala zrušiť. Podnet na preverenie tendra podala spoločnosť Penta, ktorá sa ho zúčastnila v partnerstve s českými Radiokomunikacemi. Penta aj prokuratúra namietali netransparentnosť tendra, vypísaných kritérií, aj zásahov do priebehu súťaže. TÚ aj minister dopravy Ľubomír Vážny porušenie zákona v súťaži odmietli, úrad sa však námietkami zaoberá a prvostupňové rozhodnutie o podnete prokuratúry by mal vydať v priebehu februára. V súčasnosti zamestnáva nový operátor približne 120 ľudí.
V rámci medzinárodnej skupiny Telefónica patrí Telefónica O2 Slovakia k skupine Telefónica O2 Europe. Európska divízia patrí do skupiny Telefónica sídliacej vo Veľkej Británii, ktorá má 37 miliónov zákazníkov fixných a mobilných služieb. Celá skupina Telefónica je z hľadiska trhovej kapitalizácie jednou z najväčších telekomunikačných firiem na svete. Firma pôsobí v 23 krajinách a jej zákaznícka základňa predstavuje 196 miliónov zákazníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 00:14