StoryEditor

FIFA očakáva počas finále rekordnú sledovanosť

11.07.2010, 15:25
Autor:
TASRTASR

Finálový zápas futbalových majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike medzi Holandskom a Španielskom by malo sledovať viac ako 700 miliónov televíznych divákov. Niekoľko hodín pred úvodným výkopom to predpovedal zástupca Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Niclas Ericson.

"Myslím si, že sledovanosť bude vyššia ako v roku 2006, keď si finále pozrelo v televízii 700 miliónov ľudí," povedal riaditeľ televíznej divízie FIFA. Rekord v sledovanosti podľa Ericsona padol v Nemecku, kde si stredajší semifinálový duel so Španielskom pozrelo takmer 32 miliónov televíznych divákov. Podiel na trhu predstavoval neuveriteľných 90 percent. Španielska televízia Telecinco hlásila sledovanosť 13,3 milióna divákov, čo je takmer tretina obyvateľstva. Za posledných päť rokov sa žiadny televízny program v Španielsku k tomuto číslu ani len nepriblížil.

Zaujímavý je aj údaj z USA, kde v porovnaní s MS 2006 narástla celková sledovanosť šampionátu až o 50 percent. Rekordnú sledovanosť zaznamenali aj na Blízkom Východe, a to aj napriek tomu, že signál televízie al-Džazíra počas otváracieho zápasu MS medzi JAR a Mexikom niekto záhadne blokoval. "Keď zistíme, kto je za to zodpovedný, podnikneme náležité kroky," povedal Ericson.
Informovala agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 09:16