StoryEditor

Futbal: AS Trenčín - Artmedia Bratislava 1:1

10.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Hostia v úlohe favorita sa od začiatku svojou kombinačnou hrou snažili vyvíjať útočný tlak, obrana domácich však pracovala spoľahlivo a do prestávky toho súperovi veľa nedovolila. V 16. minúte sa lopta po Kamenského pokuse odrazila na 5-ťku k Fabušovi, ten však prekvapený zaváhal. O tri minúty hlavičku hosťujúceho Kozáka vyhlavičkoval v bránkovej čiary Pastva. V mrazivom počasí však hre chýbalo vyššie tempo i viac vzruchu na oboch stranách. To sa však výrazne zmenilo po prestávke. Trenčania vdýchli hre iskru a po dvoch lavínovitých protiútokoch v 60. minúte otvorili skóre Baranyaiovou strelou zblízka. V nasledujúcich minútach hostia nevedeli kam skôr skočiť, ale Kamenského strela z 5-ťky, Baranyaiova delovka, Fabušová hlavička i jeho tutovka pri dorážke zblízka náskok domácich nezvýšili a tak kontrovala Artmedia. V 69. minúte vyrovnal Kozák z pokutového kopu za Štyvárov faul na Obžeru. V závere nechýbali dramatické momenty pred oboma bránkami, ale ani jedno z mužstiev už neodkázalo prekonať súperovu obranu. Nadšene bojujúci domáci doplatili na svoju zbrklosť a hostia profesorsky získali aspoň bod.
Ladislav Hudec, tréner Trenčína: "Pre nás to bol zápas jesene a bod z neho je pre nás úspechom. Ak by však Fabuš po svojej šanci v 67. minúte zvýšil na 2:0, tento duel by sme určite vyhrali. Takticky sme hrali veľmi disciplinovane, snažili sme sa z hry vypojiť Kozáka a mladý Končitík to zvládol výborne."
Vladimír Weiss, tréner Artmedie: "Chceli sme v Trenčíne vyhrať, ale domáci majú svoju kvalitu. Podľa priebehu zápasu a šancí je konečná remíza zaslúžená. Myslím, že to bolo dobré stretnutie, plné vzruchu, napätia a osobných súbojov."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 23:49