StoryEditor

Gretzky hľadá kanoniera, od Nagy čaká vyššiu produktivitu

02.11.2005, 16:41
Autor:
TASRTASR

Veľkú nespokojnosť s výkonmi svojich zverencov prejavil tréner Phoenixu Coyotes Wayne Gretzky, ktorý naznačil, že v dohľadnej dobe príde v klube z Arizony k niekoľkým zmenám, pokiaľ niektorí hokejisti nezmenia svoj prístup. Aj od slovenského krídelníka Ladislava Nagya očakáva legendárny "Great One" vyššiu produktivitu.
Gretzkemu chýba v mužstve rodený kanonier, ktorý by vedel zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas. Získať hviezdneho strelca výmenou od konkurencie je však v nových pomeroch NHL oveľa ťažšie, ako tomu niekedy bývalo. "V tomto momente ešte nemáme vyhliadnutú žiadnu konkrétnu posilu, no rozhodne nechceme stáť so založenými rukami, to mi verte. Chceme spraviť mužstvo kvalitnejším," uviedol legendárny útočník pre denník Arizona Republic.
Kanadský hokejový velikán sa zmienil aj o hráčoch, ktorí zatiaľ nespĺňajú jeho prestavy. "Nagy potrebuje zvýšiť svoju ofenzívnu produkciu," uviedol Gretzky na adresu 26-ročného rodáka zo Šace, ktorý si v 12 zápasoch NHL zatiaľ pripísal na svoje konto osem bodov za tri góly a 5 asistencií. Gretzky plánuje dať teraz viac priestoru v útoku mladému ruskému krídelníkovi Olegovi Saprykinovi a centrovi Krysovi Kolanosovi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 15:16