StoryEditor

Futbal: FIFA uvažuje o zavedení mikročipu do lopty, pomoc videa Blatter odmieta

16.02.2005, 15:33

Najvyšší predstavitelia svetového futbalu sa na konci mesiaca budú opäť zaoberať otázkou možnej aplikácie niektorých technických pomôcok pri posudzovaní diskutabilných situácií na ihrisku.
Vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) naplánovalo na 26. februára stretnutie, kde bude spoločne diskutovať na tému ako pomôcť rozhodcom pri posudzovaní niektorých sporných momentov. "Nehovoríme, že musíme za každú cenu meniť pravidlá. Len si chceme niektoré veci otestovať v praxi," vyjadril sa viceprezident a predseda Rozhodcovskej komisie FIFA Angel Maria Villar Llona počas tréningového kurzu rozhodcov v nemeckom Frankfurte.
Medzi navrhovanými technickými pomôckami však nie je posúdenie spornej situácie na základe videozáznamu. "Pokiaľ budem sedieť na prezidentskej stoličke, žiadna pomoc videa nepripadá do úvahy," vyhlásil ešte v nedeľu šéf FIFA, Švajčiar Joseph Blatter. Vedenie svetového futbalu reálne uvažuje o zavedení mikročipu do futbalovej lopty respektíve prepojenie bránkovej čiary vodičmi. Obe pomôcky by pomohli rozhodcom odhaliť, či lopta prešla celým objemom za bránkovú čiaru.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 03:23