StoryEditor

Tenis-Wimbledon: Federer úspešne vykročil za víťazným hetrikom ROZŠÍRENÉ - hlas

21.06.2005, 08:03
Autor:
TASRTASR

vojnásobný víťaz tretieho grandslamového turnaja roka v anglickom Wimbledone (dotácia 18,355.500 dolárov) a nasadená jednotka Roger Federer zo Švajčiarska vyradil v 1. kole dvojhry Francúza Paula-Henriho Mathieua 6:4, 6:2, 6:4 a natiahol víťaznú sériu na trávnatom povrchu už na 30 duelov.
Rodák z Bazileja odštartoval úvodný duel na slnkom zaliatom Centrálnom dvorci areálu All England Clubu vo veľkom štýle, keď hneď v prvom geme pri vlastnom servise "vysúkal" štyri esá a celkovo ich zahral 18. Federer mal navrch i pri dlhších výmenách od základnej čiary a dopustil sa iba 15 nevynútených chýb. Švajčiarsky hráč predĺžil víťaznú šnúru na posvätnej wimbledonskej tráve na 15 zápasov a urobil prvý krok na ceste za hetrikom.
"Som rád, že úvodný zápas na turnaji mi vyšiel podľa mojich predstáv, cítim sa trochu uvoľnenejší. Mathieu mi na začiatku zápasu pripadal trochu nervózny a dopúšťal sa zbytočných chýb, navyše mal veľké problémy s mojím podaním. Teší ma, že mám za sebou prvú prekážku, no ešte ma čaká dlhá a náročná cesta, pretože každý súper sa na mňa bude chcieť vytiahnúť," povedal Federer, ktorý sa v 2. kole stretne s Čechom Ivom Minařom.

muži - dvojhra - 1. kolo: Roger Federer (1-Švaj.) - Paul-Henri Mathieu (Fr.) 6:4, 6:2, 6:4

jp la

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 14:52