StoryEditor

Futbal: Henry je späť, náskok v Zlatej kopačke nezvýšil, Mintál má zápas k dobru

12.05.2005, 16:56
Autor:
TASRTASR

Horúci kandidát na zisk Zlatej kopačky Francúz Thierry Henry sa v stredu vrátil do zostavy Arsenalu Londýn po nepríjemnom zranení slabín. V zápase predposledného 37. kola anglickej Premiership zvíťazili kanonieri nad FC Evertonom vysoko 7:0, no Henry, ktorý nastúpil do druhého polčasu, vyšiel gólovo naprázdno.
Napriek neokorenenému návratu vedie Henry naháňačku o titul najlepšieho európskeho kanoniera pred Slovákom Marekom Mintálom z 1. FC Norimberg, ktorý spoločne s Kamerunčanom Samuelom Eto´om z FC Barcelony stráca na ľahkonohého galského kohúta len dva góly, resp. 4 body. Navyše, zatiaľ čo Henry v tejto sezóne už stihne len zápas proti FC Birmingham City, Mintál má k dobru ešte dva ligové stretnutia a Africký futbalista roka 2004 Eto´o v La Lige dokonca tri. Norimberg aj so slovenským fantómom zavíta najprv na bavorské derby proti Bayernu Mníchov na Olympijskom štadión a v záverečnom 34. bundesligovom kole možno už aj s Róbertom Vittekom v zostave privíta Mainz.
"Ja som veľmi spokojný už s tým, čo som dosiahol. Samozrejme bolo by to úžasné, keby sa ešte podarilo niečo streliť, ale uvidíme. Ja som už maximálne spokojný teraz. Uvidíme, či sa mi ešte podarí dať gól," povedal Mintál pred víkendovým derby, ktorý bude aj mikrosúbojom najlepšieho bundelisgového kanoniera s holandským zakončovateľom Royom Makaayom. "Ja to beriem ako derby, v ktorom hrá Bayern a Norimberg. Samozrejme, že to bude aj súboj strelcov prvého z s druhým, ale koncentrujem sa na zápas. Nemám to nejako v podvedomí, že prvý s druhým, čisto futbalové derby," dodal Mintál, o ktorého má finalista Ligy majstrov FC Liverpool pretrvávajúci záujem.
Predstavitelia The Reds sú ochotní v lete za slovenského reprezentanta zaplatiť 4 milióny eur, avšak zástupcovia Norimbergu, ktorý sa napokon zachránil v bundeslige, už oznámili, že Mintál má zmluvu do roku 2008 a momentálne nie je na predaj.

Priebežné poradie o Zlatú kopačku (k 12. máju 2005):
1. Thierry Henry (Arsenal Londýn/Fr.) 25 gólov/50 bodov, 2. Marek MINTÁL (1. FC Norimberg/SR), Samuel Eto'o (FC Barcelona/Kam.) obaja po 23/46, 4. Alberto Gilardino (Parma/Tal.) 22/44, , 5. Cristiano Lucarelli (Livorno/Tal.) 22/44, 6. Vincenzo Montella (AS Rím/Tal.) 21/42, Fatih Tekke (Trabzonspor/Tur.) obaja 28/42, 8. Andrew Johnson (Crystal Palace/Angl.), Diego Forlan (Villarreal/Urug.), Ronaldo (Real Madrid/Braz.) všetci 20/40, 10. Roy Makaay (Bayern/Hol.) 19/38

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 19:45