StoryEditor

E. Kukan: Nervozita V. Mečiara narastá

04.04.2003, 00:00
Pán minister, vraj sa chystáte vymenovať Františka Šebeja a Juraja Sterna za veľvyslancov SR pri EÚ, respektíve pri NATO...
-- Kto vám hovorí také hlúposti?
Píšu o tom agentúry.
-- Ja som počul, že sa takto vyjadril pán Vladimír Mečiar. Buď nemá informácie a ten separovaný pobyt v Elektre mu škodí alebo má informácie, a to nesprávne. Ale v každom prípade sú to hlúposti. Môžem prezradiť, že už máme vybraných veľvyslancov aj do EÚ, aj do NATO, a ani jeden, a ani druhý, sa nevolá ani Šebej, ani Stern.
Ako vnímate takéto vyhlásenia?
-- Ako rastúcu nervozitu pána Mečiara, ktorá súvisí s vnútropolitickým vývojom v HZDS-ĽS a možno aj s publikovanými preferenciami potenciálnych prezidentských kandidátov.
Áno, podľa niektorých ste lídrom kandidátov. Navyše, vašu kandidatúru na prezidenta chcú zrejme nepriamo podporiť aj slovenskí komunisti, keď vyhlasujú, že ste vyšli z ich radov. Potešila by vás ich podpora?
-- Počul som na vlastné uši vystupovanie poslancov za KSS, ktorí povedali, že ma nepodporia. Odvolávajú sa na to, že som kedysi bol členom tejto strany. Dnes som sa vraj už akosi spreneveril, takže ma nepodporia a budú mať vlastného kandidáta.
Ste ako kandidát pripravený čeliť aj hlasom, ktoré sa budú odvolávať na internetové stránky Cibulkových zoznamov?
-- Som pripravený. Už som sa k tomu v minulosti vyjadril.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 11:11