StoryEditor

Rada pre vysielanie a retransmisiu udeľovala pokuty

24.10.2007, 08:00
Autor:
TASRTASR
Rada pre vysielanie a retransmisiu rozhodla o udelení pokút niekoľkým slovenským médiám za porušenie Zákona o vysielaní a retransmisii. Medzi pokutovanými je štvorica najsilnejších médií na Slovensku - Expres, Markíza, STV a JOJ.

Spoločnosť D.EXPRES musí zaplatiť súhrnnú pokutu 200 tisíc korún za to, že v programe Hemendex 19. marca a v programe Večer 16. marca nebola oddelená reklama od ostatného programu.


Spoločnosť MARKÍZA-SLOVAKIA zaplatí sankciu 200 tisíc za skrytú reklamu, ktorá sa vyskytla v Televíznych novinách 8. apríla v príspevku Šou sa začína a sankciu 100 tisíc korún za nedodržanie ochrany maloletých v programe Súboj vášní, ktorý bol odvysielaný 22. mája.


Pokutu 100 tisíc za porušenie ľudskej dôstojnosti v upútavke na program Reportéri, v časti týkajúcej sa príspevku Podozrivá republika zo dňa 15. apríla, zaplatí Slovenská televízia. Druhú 100-tisícovú pokutu zaplatí STV za neoddelenie reklamy od ostatného programu 29. apríla počas zápasu Rusko - Ukrajina v rámci Majstrovstiev sveta v hokeji.


Sankciu 100 tisíc musí zaplatiť aj spoločnosť MAC TV za nedodržanie ochrany maloletých 18. apríla v programe C.S.I.: Kriminálka New York.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 01:09