StoryEditor

Rezort hospodárstva bude mať k dispozícii 8 miliárd

11.10.2007, 16:33
Autor:
TASRTASR

Zo štátneho rozpočtu (ŠR) SR na rok 2008 bude mať Ministerstvo hospodárstva (MH) SR na výdavky k dispozícii 8 miliárd Sk, čo je o 800 miliónov viac ako bolo v pôvodnom návrhu rozpočtu. Na podporu podnikania a rozvoj priemyslu je rozpočtovaná suma vo výške 5,8 miliardy Sk. Vyplýva to z návrhu štátneho rozpočtu na rok 2008, ktorý dnes schválila vláda SR.
Na otázku, či je minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek s rozpočtom pre jeho rezort spokojný, konštatoval: "Odpoveď je zhruba od každého ministra rovnaká. Samozrejme, že ten rozpočet si každý minister predstavuje iný než v skutočnosti je, ale priestor na diskusiu vo vláde bol, ministri si povedali svoje priority." Každý minister je podľa neho presvedčený, že hlavnou a najzákladnejšou prioritou je zavedenie eura. "Predpokladáme, že v ďalšom roku by sa mohlo dostať aj na rezorty, ktoré boli teraz tak trošku ukrátené," dodal.
Cestovný ruch bude na budúci rok podporený 952 miliónmi Sk, pričom predmetom podpory budú najmä projekty zamerané na výstavbu nových alebo rekonštrukciu existujúcich zariadení cestovného ruchu. Transfer pre príspevkovú organizáciu Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) je rozpočtovaný na 87 miliónov Sk.
Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) môže na budúci rok rátať s príspevkom vo výške 78 miliónov Sk.
ŠR SR by mal v roku 2008 hospodáriť s príjmami 348,252 miliardy Sk a výdavkami 380,233 miliardy Sk, deficit by mal teda dosiahnuť 31,981 miliardy Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:49