StoryEditor

Lipšic: Je správne, ak štát má prostriedok na majetkový postih osôb

30.08.2005, 16:59
Autor:
TASRTASR

Minister spravodlivosti Daniel Lipšic považuje za správne, že štát by mal mať právny prostriedok minimálne na majetkový postih osôb, ktoré nevedia preukázať legálnosť svojich príjmov, z ktorých majetok nadobudli.
"Neviem, či takýto zákon dokáže uspokojiť akúsi krivdu občanov, a to asi ani nie je cieľ zákona, pretože žiaden zákon nie je zázračná zbraň," skonštatoval Lipšic pre TASR v súvislosti so zákonom o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý nadobudne účinnosť od 1. septembra.
Lipšic predpokladá, že týmto zákonom nebude možné postihnúť každého, pretože "ľudia budú vymýšľať rôzne sofistikované spôsoby prelievania majetku". "Aj to, že postihne časť osôb, ktoré nadobudli majetok z nelegálnych príjmov, má svoj význam. Tvrdiť, že ak nepostihneme všetkých, tak nikoho, sa mi zdá byť také veľmi odovzdané riešenie," skonštatoval.
Znenie zákona nepovažuje za ideálne. "Tvoril sa ako poslanecký návrh, čiže má svoje chyby najmä po stránke procesno-právnej," skonštatoval minister, no zároveň verí, že parlament ho v prípade potreby vylepší.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 04:35