StoryEditor

Vláda zachovala zvýhodnené odmeňovanie úradníkov pre fondy EÚ

16.02.2005, 16:58

Vybraní štátni úradníci zaoberajúci sa fondmi Európskej únie budú aj v tomto roku finančne zvýhodnení, ako tomu bolo v roku 2004. Rozhodol o tom dnes vládny kabinet na návrh vicepremiéra Pála Csákyho. Na mimoriadne odmeňovanie je na tento rok vyčlenených 110 miliónov korún.
Vláda však rozhodla, že jednotlivé rezorty si budú môcť upraviť pôvodný zoznam 968 vybraných zvýhodnených pracovných miest euroúradníkov. "Rušíme ten zoznam z minulého roka a každý minister bude mať právo určiť menný zoznam pracovníkov, ja to budem kontrolovať," povedal Csáky, podľa ktorého bude tým celý systém flexibilnejší.
Zavedenie osobitných príplatkov na rok 2004 vyplynulo z potreby zabezpečiť chýbajúcich kvalifikovaných odborníkov na prípravu krajiny na využívanie eurofondov.
S použitím 110 miliónov Sk na zvýhodnené odmeňovanie euroúradníkov sa ráta aj na roky 2006 a 2007. "Mechanizmus môže byť spresnený aj na budúci rok, takže takýto materiál príde pravdepodobne v januári budúceho roka znova do vlády podľa skúseností z tohtoročnej praxe," povedal Csáky pre TASR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 01:14