StoryEditor

Počet chrípkových ochorení stále rastie

26.01.2007, 16:45
Autor:
SITASITA
Počet chrípkových ochorení na Slovensku stále rastie - oproti minulému týždňu zaznamenal Úrad verejného zdravotníctva SR vzostup až o 61 percent.

Počet chrípkových ochorení na Slovensku stále rastie - oproti minulému týždňu zaznamenal Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) vzostup až o 61 percent. Najviac prípadov hlási Banskobystrický kraj, kde počet ochorení stúpol o 230 percent. Najmenej ľudí má chrípku v Prešovskom a Košickom kraji, kde zaznamenali vysokú chorobnosť už v predchádzajúcich týždňoch.
Celkovo stúpol i počet akútnych respiračných ochorení, a to o 28,9 percenta. Najviac postihnuté sú deti predškolského a školského veku. Medzi ohrozené skupiny patria i mladiství od 15 do 19 rokov. Ochorenia hlásilo 67 percent lekárov pre deti a dorast a 59 percent praktických lekárov pre dospelých.
Ako agentúru SITA informoval riaditeľ ÚVZ SR Ivan Rovný, stúpajúci trend chorobnosti na chrípku hlásili aj Luxembursko, Škótsko, Španielsko, Grécko, Holandsko, Švajčiarsko a Severné Írsko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 01:15