StoryEditor

Veteška pripúšťa, že ĽS-HZDS predloží do NR SR návrh na odvolanie Tótha

14.02.2006, 17:32
Autor:
TASRTASR

Podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška pripúšťa možnosť, že strana aj po schválení predčasných parlamentných volieb podá do Národnej rady SR návrh na odvolanie ministra kultúry Františka Tótha. Definitívne postoj k návrhu na vyslovenie nedôvery Tóthovi zaujme grémium ĽS-HZDS vo štvrtok.
"My sme len dali do polovice februára čas premiérovi, či Tótha odvolá z funkcie ministra. Podpisy pod návrh máme zozbierané. Prečo by sme nemohli v parlamente diskutovať o kultúre?" povedal dnes pre TASR Veteška.
ĽS-HZDS avizovalo iniciatívu na odvolanie ministra kultúry pred januárovou schôdzou parlamentu. Potom sa rozhodlo, že návrh na odvolanie Tótha predloží až v polovici februára, dovtedy počká na postoj premiéra. Predseda vlády Mikuláš Dzurinda totiž po problémoch medzi vedením Ministerstva kultúry SR a umelcami naznačil, že v prípade ich pretrvávania je pripravený odvolať Tótha z postu ministra.
Na začiatku roka vyzvala Tótha k abdikácii umelecká obec. Umelci ministrovi vyčítajú nenapĺňanie Programového vyhlásenia vlády, radikálne zúženie pamiatkových zón v Bratislave, zníženie transparentnosti rozhodovania o grantoch, nekoordinovaný odpredaj množstva nehnuteľností, či zavedenie kultúrnych poukazov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:35