StoryEditor

Luxembursko a školy

28.11.2006, 23:00

Université du Luxembourg
Luxemburská univerzita vznikla v roku 2003 zlúčením štyroch dovtedy existujúcich luxemburských vzdelávacích inštitúcií: Univerzitného centra v Luxemburgu (Centre Universitaire de Luxembourg), Technologického inštitútu (Institut Supérieur de Technologie -- IST), Pedagogického vzdelávacieho a výskumného inštitútu (Institut Supérieur d'Etudes et de Recherches Pédagogiques -- ISERP) a Inštitútu pedagogických a sociálnych štúdií (Institut d'Etudes Educatives et Sociales -- IEE5). V súčasnosti je rozdelená na tri fakulty a ďalšie pracoviská, zapísaných je na nej okolo 3 250 študentov. Univerzitná knižnica obsahuje viac ako 220-tisíc titulov a okolo 560 periodík.
Institut universitaire international Luxembourg
Medzinárodný univerzitný inštitút v Luxembursku založili v roku 1974. V súčasnosti poskytuje tri typy študijných alebo výskumných programov. Študijné programy Master alebo Post-master, respektíve Master 2, pripravuje v spolupráci s Luxemburskou univerzitou, programy celoživotného vzdelávania uskutočňuje s pomocou luxemburských ekonomických inštitúcií (napr. IFCC; la Chambre des Métiers a HEC Liege). Pri výskumných projektoch (aj v rámci doktorandského štúdia) zameraných na podnikanie, médiá alebo riadenie verejného zdravia spolupracuje s luxemburskými a európskymi akademickými i ekonomickými inštitúciami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 09:37