StoryEditor

Dvetisíc vylepšení triedy E

19.11.2006, 23:00

Nastupujúca generácia limuzín Mercedes-Benz triedy E má vyše dvetisíc technických vylepšení. Svetovou novinkou sú adaptívne svetlomety, ktoré sa nielen natáčajú podľa otočenia volantom, ale zároveň automaticky menia charakter, dĺžku i tvar svetelného kužeľa v závislosti od rýchlosti a podmienok viditeľnosti na ceste. Nová trieda E má aj systém indikácie, ktorý predchádza a znižuje následky nehôd, ďalej senzorické opierky hlavy i bezpečnejšie (blikajúce) brzdové svetlá. Vyšší je výkon motora (o 26 percent) a krútiaci moment (o 18 percent) pri zachovaní doterajšej spotreby.
Rozsah výkonov a objemov desiatich motorov novej triedy sa rozšíril a zasahuje celé spektrum od 100 do 378 kW. Za 60 rokov, odkedy sa začala vyrábať jej prvá generácia, sa predalo desať miliónov vozidiel triedy E. Prvé miesto na trhu Západnej Európy s 30-percentným podielom hovorí za všetko. V kategórii klasických limuzín pre biznismanov je v Nemecku limuzína Mercedes-Benz triedy E už po štvrtý rok za sebou lídrom na domácom trhu. V roku 2005 si ju tam vybralo 38 percent zo všetkých záujemcov o automobil tejto triedy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 23:49