StoryEditor

Realitný obor na českom trhu

28.04.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Jedna z najväčších svetových realitných spoločností, americký reťazec Re/Max, otvorí v Českej republike kanceláriu. V utorok to potvrdil Vojtěch Krátký, riaditeľ českého zastúpenia firmy.
Re/Max, ktorá sídli v Denveri (Colorado) a považuje sa za najväčšieho obchodníka s rezidenčnými realitami na svete, chce sprístupniť svoju prvú kanceláriu najneskôr v júni. Firma pôsobí vo viac ako 50 krajinách. Podľa analytikov by mohla byť v ČR úspešná predovšetkým v predaji a prenájme bytov a domov. Vďaka vstupu ČR do Európskej únie sa totiž začína zvyšovať záujem cudzincov o rezidenčné nehnuteľnosti v ČR a, naopak, rastie záujem Čechov o zahraničie. A to je oblasť, kde by americký reťazec mohol ťažiť zo svojej celosvetovej realitnej databázy. Na rozdiel od iných medzinárodných realitných spoločností firma funguje na systéme franšíz (veľká spoločnosť uzatvára s menším podnikom zmluvu, na základe ktorej mu postupuje výhradné právo realizovať svoj tovar alebo služby pod jej firemnou značkou). To jej prináša veľký úspech najmä v zámorí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 19:36