StoryEditor

Slovak Telecom kúpil Zoznam

22.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovak Telecom podpísal akvizičné zmluvy, týkajúce sa internetových firiem Zoznam a Zoznam Mobile. Podľa nich nadobudne 90-percentný obchodný podiel v spoločnosti Zoznam a 100-percentný obchodný podiel v spoločnosti Zoznam Mobile.

Slovak Telecom podpísal akvizičné zmluvy týkajúce sa internetových firiem Zoznam a Zoznam Mobile. Podľa nich nadobudne 90-percentný obchodný podiel v spoločnosti Zoznam a 100-percentný obchodný podiel v spoločnosti Zoznam Mobile. Informoval o tom hovorca Telecomu Radoslav Bielka. Transakcia by sa mala uskutočniť v auguste.
"Kúpou oboch spoločností Slovak Telecom zaujme silnú pozíciu na rýchlo rastúcom trhu a bude môcť ponúkať služby s výrazne vyššou pridanou hodnotou. Vytvoríme si tým dobré predpoklady na zavedenie služieb triple-play, čiže spojenia prístupu na internet, hlasových služieb a obsahových služieb," povedal vedúci odboru rozvoja nového podnikania a manažér projektu akvizície Peter Helexa. Telecom chce nechať pôsobiť firmy samostatne ako dcérske spoločnosti tak, aby čo možno najviac využili svoju flexibilitu, ktorá je pre tento typ podnikania potrebná.
"Pre spoločnosti Zoznam a Zoznam Mobile je vstup Telecomu kľúčovým zlomovým bodom v ich histórii. Dokonca si dovolím tvrdiť i v histórii slovenského internetu," povedal konateľ firiem Zoznam a Zoznam Mobile Lukáš Alner.
V súčasnosti pripravujú Slovak Telecom, Zoznam a Zoznam Mobile spoločnú stratégiu spolupráce. Firmy sa dohodli, že ďalšie podrobnosti a plány s najnavštevovanejším internetovým portálom na slovenskom trhu nebudú v súčasnosti podrobnejšie špecifikovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:41