StoryEditor

Orange upozorňuje na falošné prieskumy

17.10.2007, 08:09
Autor:
SITASITA
Telekomunikačný operátor Orange Slovensko upozorňuje na to, že zatiaľ neznáme osoby robia v jeho mene prieskum. Ako spoločnosť zdôraznila v stanovisku, ktoré zaslala agentúre SITA, ide o falošný prieskum zameraný na to, aké služby ľudia využívajú, na ktoré čísla najčastejšie telefonujú, a ako sú s poskytovanými službami spokojní.

Orange v súčasnosti obdobný prieskum nerobí a zástupcovia spoločnosti zásadne netelefonujú zákazníkom vo večerných hodinách, zdôrazňuje sa v stanovisku. Spoločnosť zvažuje právne kroky na ochranu záujmov zákazníkov a svojho dobrého mena.


Telefonický prieskum robia neznáme osoby z telefónneho čísla s medzinárodnou predvoľbou Českej republiky spravidla vo večerných hodinách od 21:00 do 1:00 a predstavujú sa ako zamestnanci spoločnosti Orange Slovensko, alebo zamestnanci agentúry, ktorá má vykonávať prieskum pre Orange. Spoločnosť zákazníkom odporúča, aby si pred poskytnutím akýchkoľvek údajov zistili totožnosť volajúcej osoby a ak je to možné, poznačili si telefónne číslo volajúceho. Tieto údaje môžu následne nahlásiť zavolaním na Zákaznícku linku 905, kde si môžu taktiež overiť autenticitu prieskumu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 06:16