StoryEditor

Fico: Na Slovensku sa začína vytvárať atmosféra spochybňujúca euro

17.01.2008, 17:46
Autor:
TASRTASR

Okolo eura sa podľa predsedu vlády Roberta Fica začína na Slovensku v poslednom čase vytvárať atmosféra, ktorej sa treba obávať. "Začína sa premyslene, podprahovo vtláčať do myslí ľudí jednoduchá rovnica - ak zavedieme euro, bude drahšie a horšie," vyhlásil predseda vlády počas svojho vystúpenia na dvojdňovej konferencii o vstupe SR do eurozóny, ktorá sa začala dnes v Bratislave pod záštitou Národnej rady (NR) SR.
V posledných týždňoch sa podľa Fica objavujú v médiách desiatky rôznych výstupov poukazujúcich na to, že zavedenie eura 1. januára 2009 bude pre Slovensko katastrofa. "Za kampaňou s cieľom vyvolať presvedčenie, či už bude objektívne podložené alebo nie, že s eurom príde zhoršenie sociálnej situácie, sú jasné vnútropolitické motívy," domnieva sa premiér. Zároveň však pripustil, že ak je niekto úprimný oponent eura, treba si ho vážiť a diskutovať s ním.
Bez ohľadu na to, či európske inštitúcie na jar tohto roka povolia Slovensku zaviesť euro alebo nie, vláda bude podľa Fica naďalej pokračovať v stabilizácií verejných financií, znižovaní vládnej spotreby, podpore ekonomického rastu a silnej sociálnej politike. "Z tejto cesty sa zísť nedá, pretože by sme popreli obsah vlastného programového vyhlásenia," zdôraznil predseda vlády.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 16:37